måndag 18 december 2017

God jul och gott nytt år!



Julhälsning från ordförande i Rakered Fiber, ek för!

Julen står för dörren och detta år har varit minst sagt utmanande - men också mycket positivt.
Schaktarbetet är nu klart och fibern är i backen. Anslutningarna i fastigheterna är nu slutförd i hela området, alla 106 hushåll är inkopplade!
Det återstår en del besiktningar av vägar och nät samt slutredovisning av projektet. Vi räknar och hoppas med att få allt klart efter halvårsskiftet 2018.


Vi vill tacka alla anslutna medlemmar, leverantörer, entreprenörer samt Utsikts personal för ett utmärkt jobb och ett fint samarbete.


Årsmötet är planerat den 15 februari, vi återkommer senare med kallelse.
Håkan Wiktander/ordförande och styrelsen vill härmed önska er alla





lördag 2 december 2017

Nästan klart!

Nu är det nästan klart! 

I onsdags möttes styrelsen på Malmen för det 28:e sammanträdet för att diskutera det kvarstående. I princip alla stugor har nu fått sina fiber indragna och vi är så nära 100% som det går.


Det är förvisso fortfarande fel i anslutningarna till Utsikts portal i en del boxar. Vi har felanmält detta men ännu inte fått något svar varken från Utsikt eller Eltel. Förhoppningsvis löser det sig under nästa vecka när även de sista stugorna ska få sina anslutningar indragna, annars får vi hålla jultummarna.

I övrigt, vi noterade att om man inte beställer direkt via Utsikts portal (då den inte fungerar) så måste vissa av tjänsteleverantörerna skicka en anmälan till Utsikt om att de vill skapa en tjänst. Flera av tjänsteleverantörerna vet inte på rak arm vilka Utsikt är utan man får förse dem med lämplig information. Det kan ta en vecka eller så att få alla papper klara den vägen.

Vi skickar  ut mer information om vad som kommer hända härnäst. Se bland annat framemot inbjudan till årsmöte, med mera. På tisdag möter vi även entreprenörerna och Utsikt för en lunch och diskussioner kring "efterarbetet".