måndag 14 november 2016

Maspelösa


I Maspelösatrakten har man börjat få slangarna i jorden. Under besök på Boställets vedugnsbageri passade jag på att ta ett bilder på kabeltrummorna och hur det kan se ut i marken efter en plöjning. Det är väldigt liten inverkan på marken efter en plöjning.

Längs vägen mot Rv 34/Fornåsakorset kan man se hur slangar sticker upp vid varje stuga och väntar på att leverera bredband.




Möte med Utsikt


Under de senaste månaderna har vi haft ett par möten med Utsikt i deras kontor på Tekniska Verken för att diskutera dragningar i det område som projekteras. Ritningar håller på att färdigställas och de avtal som behövs diskuteras.

Under vårt senaste möte passade vi på att ta ett par bilder på hur anslutningen till huset kan se ut. Överst ser vi ett exempel på anslutningen till fasaden. Idag är den fiberoptiska kabeln än smalare (den smala svarta). Underst ser vi de två dosor som behövs på inisidan. Dels en fiberoptisk box och även en box. Boxen har fyra utgångar för olika tjänster (TV, bredband, med mera). Det finns ingen trådlös anslutning till boxen i Utsikts lösning. Den högra boxen måste strömsättas.