måndag 8 februari 2016

Första utkastet till projekteringsunderlag

Nu har vi fått det första utkastet till projekteringsunderlag från Utsikt. Det är nu mycket viktigt att ni tittar igenom underlaget (schaktritningarna) kring er egen fastighet och mailar synpunkter till hakan.wiktander@gmail.com så vi kan vidarebefordra dessa till projektören. Vissa fel har vi redan upptäckt och några hushåll kommer till. Det är dock inte säkert att det går att ta hänsyn till alla synpunkter men vi kan åtminstone skicka dessa vidare till projektören.
Utsikt har numrerat upp samtliga hus i adresslistan och på kartan, vill ni kolla så numret stämmer med aktuellt hus.
Vi har i dagarna påbörjat upphandlingen av kommunikationsoperatör som det skall beslutas om vem som blir aktuell, i början av mars. Nästa steg i arbetet är att vi ska skapa ett anbudsunderlag för upphandling av schakt och den annonsen skall ligga ute i fem veckor för att vi skall vara bidragsberättigade.
Dessutom måste vi söka markavtal med markägare och tillstånd av vägverket för att få gräva i anslutning till vägarna samt borra genomgång under vägarna. Även här behöver vi era synpunkter om ni vet vem som är markägare där det är utritat schakt på kartorna och meddela styrelsen eller närmaste områdesansvarig. De större markägarna har vi koll på men om sträckningen går genom mindre marker som kan vara tveksamt för oss att avgöra behöver vi er hjälp.
Ett litet orosmoln är att vi inte vet när medel för bredbandsstödet kan betalas ut. Om det får vi återkomma när besked ges.
Mvh
Styrelsen gm.
Håkan Wiktander