onsdag 23 december 2015

Julhälsning från ordförande i Rakered fiber

Arbetet med det intensiva administrativa arbetet för igångsättande av projektet pågår i kulisserna för fullt just nu.
Efter stormötet i Vikingstads församlingshem tog medlemmarna beslut om en fortsättning av fiberprojektet, 60 fastigheter med 72 hushåll betalade in startavgiften på 2000 kr. Med dessa pengar i kassan är projektering för byalagsnätet beställd av Utsikt som beräknas vara klar i mitten av februari. Upphandling av fiberoperatör lämnas ut på anbud den 13/1 som skall utvärderas den 4 mars. Upphandlingen av gräventreprenörer blir när projektering och markrättsavtal är upprättade.
Ett årsmöte är planerat i mars, vi återkommer senare med kallelse.
Målsättningen för tidsplanen är att sätta spaden i backen i början av maj och att projektet skall vara färdigt den 1 dec 2016.
Parallellt med detta håller en ny interimstyrelse att bildas som ska undersöka möjligheterna med framdragning av vatten och avlopp i närområdet kring Nybble. Hittills är det ca.15 hushåll som visat intresse att ansluta sig. Även här krävs det en omfattande projektering. Ambitionen är att gräva för detta samtidigt som fibern. ”Optimist är inte fel att vara!”. Detta projekt får inte spräcka tidsplanen för fiberdragningen. Om det inte hinner bli klart får VAgrävningen göras senare.
Den positiva anda som bildats i byalaget har förhoppningsvis skapat en och annan trevlig ny bekantskap bland grannarna. Styrelse och områdesansvariga ser fram mot att möta medlemmarna på fältet när grävskopan kommer i gång.
Håkan Wiktander ordförande och styrelsen vill på detta sätt tillönska alla medlemmar
EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR !